1/17/2010

aku ngah tade keje~~

owh~~untuk elak blog ni jd berhabok so ak pos sumthing r ni..menggodek youtube sgale ape lagu korea ak jmpe..haha,jmpe yg ni..haha
gud2..muzik die bes=D

try smiling by kang daesung

I try smiling again today..
this way, youll smile
because that guy keeps making you cry
whatever it takes i want to make you smile

to me, loving you alone
is so painful I can barely put up with it
but id rather die then to see you cry
for you, I try smiling again today

[chorus]
i love you since i love you
since im happy as long as your here
even though my heart aches i try smiling again
like someone who makes people smile
like someone who has no pain
I quietly cry behind you again today

my hearts becoming numb
at your slightest sadness
i hate that guy so much
he has all of your love
yet he still makes you cry, what more does he need

[chorus]
i love you since i love you
since im happy as long as your here
even though my heart aches i try smiling again
like someone who makes people smile
like someone who has no pain
I quietly cry behind you again today

[bridge]
the endless tears keep filling up
i once again try to forcefully hide it
even though it hurts so bad as if im gonna die
even though this pain is driving me crazy
i smile

(because i love you more
because i care for you more then myself)
even if my eyes begin to cry i bear through it
even if i cant listen to my heart
even if i cant seek out my love
I try smiling in front of you once again today.

owh3...lalala~~~ i try smiling again....lalala~~~
ak tade keje..sdg bermalas2an...
sile jgn malas ye bdk kecik!! ye,baek...

sambung stdy smule...
smile ^_^

1/09/2010

~~speechless~~

owh,arini tergerak ati nk pos sumting in dis blog,act a song dat remind me bout my previous skul,..lately i was like a realy lazy person,not in good condition,really zero in my head..feels like i kinda lost..huu..T_T
since i heard dis song,its like give me back my spirit..owh spirit!

Hikmah Kembara ~ Mirwana

Di sini kau berdiri berpijak di bumi
Menjunjung langit yang luas
Pernahkah kau terfikir alam penuh rahsia
Anugerah yang Maha Esa
Berjalan bermusafirlah...
Melihat kebesaran Tuhan yang diciptakan untuk
Mereka yang berfikir dan bersyukur
Di atas nikmat dan kurniaNya
Nilai harganya iman dan taqwa
Bagi hamba yang setia
Tiada beza warna kulit atau rupa
Yang ada hanya insan yang lemah...
Dengan satu tujuan mencari keredhaan
Dan berbudi di bumi Tuhan...

Fikirkanlah...ke mana arah kita
Renungilah...ooo
Hikmah kembara menuju kasih
Buktikan cinta kita kepadaNya...
Ini kembara kita
Berjalan dan bermusafirlah...
tuk melihat kebesaranNya
Lantas berfikir dan bersyukur
Di atas nikmat dan kurniaNya
Nilai harganya iman dan taqwa
Bagi hamba yang setia....

feels like shud travel around the world..haha.. but no money no talk r..nice songs since skul dulu almklmla byk dgr lagu2 nasyed kan..huhhu.. the one dat red color 2 mmg i like..sbbnye kat atas muka bumi ni,xde sape yg kuat dan hebat..sumenye same je,hanya insan lemah milik Yang Esa..
kdg2 kite akn terpk,
nape org 2 lgi cemerlang dr kite,
nape org 2 lagi bahagia dr kite,
nape org 2 lagi baek dr kite,
mcm2la,tp act sume org same je,
xde yg beza cuma diri msg2 la yg kene perbaiki kan?

okla,xde mende nk ckp da,nk p stdy lu,,

~~adios~~

1/04/2010

faiLuRe is ThE keY to SucceSs


saje nk pos entry ni sbbnye ak rs ak ni mcm da fail buat kali ke berape juta da..huhu..T_T mcm2 fail kot,bkn stkat stdy tp mcm2 r,,huhu..tah r,kdg2 rs da buat yg terbaek tp still xdpt ape yg diharapkan,ak seorg yg rase ak patot kene puaskan ati sume org walopun ati ak xpuas..biarje la..lagipon kan elok kalo kite dpt menyenangkan org..cube memberikan yg terbaek dlm sume yg ak buat especialy 2 my family..mmg ak aggp sume ni ujian tp kdg2 terselit sket rs sedih sbb xdpt memberikan yg terbaek T_T agak sukar..agak payah..sbb mereka mahukn yg terbaek dr ak..agak payah..maafkan ak..ak xmampu sbb ak tau kemampuan ak stakat ini sahaja..tp insyaallah ak akn cuba lagi..sbb never give up is the precious words yg abah ak salu pesan=) sory kawan2,luahan hati yg merepek...perjalanan idop ak msh jaoh..troskan..
~~adios~~
p/s:doakan moga ak lebih tabah dan kuat (ak perlukan sokongan)

1/03/2010

A FooLs Only tearS..

2ke tajok die??tah r..agak2 cam2 r kot berdsrkn pencarian..=P
owh2,kblkgn ni agk terpengaroh ngan 1 band korea ni,so ni antra lagu hits yg ak suke dgr,,
act lebh tertarik kpd muzik die je sbbnye....ade r
so ni lirik omputeh ak bg,lirik korea ade gak tp kang ade yg xphm lak,hanya tuannye saje yg memahami,hahha=D

Girl i feel so empty since you left me
(Wanna see your face my girl)
it's like...
i don't even know how to explain
you see i'm sayin...?

Cause I'm so hurt and so angry
I didn't want to believe it
Your two eyes and your lips
Where I was living is telling me to leave you now
How can you say that to me?
I was so shocked that I let you leave

The memories of my love for you held me
Once happy words,made me cry
Even before i had a chance to ask you not to leave
you already turned and threw everything away
Even turning back the time that had passed and giving all the pain that i gave you
If that only meant that you would stay with me
I'm content with that I'm content
Forever

Even if one day and one month passes,time is pointless
Even if I listen to your voice without being able to say a word
Saying that I'll forget you
How can I do that?
My so very edgy heart
Please dont leave me baby

The memories of my love for you held me
Once happy words,made me cry
Even before i had a chance to ask you not to leave
you already turned and threw everything away
Even turning back the time that had passed and giving all the pain that i gave you
If that only meant that you would stay with me
I'm content with that I'm content
Forever

A stupid guy with only tears
Even if i stay like that,its impossible to forget you
I cant do anything about that
And every night
Again tears baby
Come back to me please

Yo..Listen
Saying you'll forget no way
I only think of you
That one picture I took with you
I cant end it and I look at the picture instead
If its not you
I cannot love again
I dont even want to and I just cant
It can only be you now
Please come back here

In a multitude of people I was able to protect you
I can live for you ma baby
Until now
My heart lost it's way and the owner of my heart is only you ma lady
Without you I cant breath
Come back girl
I miss you so much
Cuz' your my love

Thank you for making me happy
Im sorry for not letting you love me
Facing each other with our hearts and giving them to each other
Now we cant do anything in this situation
Even if I die I'll only love you
Even if I'm sick I'll only wait for you
You just have to return to me before then
I only love you,love you
Forever

Come on listen girl...
You're ma girl...
And that's my world....
Ya baby only one...


ok,da sekian..ni la punye pnjg lrik die..2je nk share,by the way,dpt dgr lagi dan lagi pun xpe..versi korea ye..omputeh nye cam pelik lak..hahaa=P

1/02/2010

9 JENis WaNita Yg Jd PerHatian..

1. SIKAP KEIBUAN
Banyak lelaki yg terpikat pd wanita yg bersikap keibuan,lembut , mengambil berat dan penuh kasih sayang.Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketikasedang stress,cemas, gelisah dan senang.

2 . KEANAK-ANAKKAN
Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakkan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki.Mereka terasa terhibur dengan keletah anda, tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg melampau dan menyakitkan hati.Tetapi sikap keanakan yang menyenangkan. Misalny­a kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan
kelakian lelaki,wanita ceria membuat lelaki lebih ghairah.

3 . PENUH PENGERTIAN
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya.Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yg tepat utk berbincang masalah dan sebagainya.

4 . MENGHARGAI
Wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki.Berbeza dgn wanita yg suka di perlakukan dgn lembut,lelaki suka dihargai ,dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Pengharg­aan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

5 . MENJAGA PENAMPILAN
Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik,bersih, kemas dan menarik.Penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya.

6 . PANDAI BERBICARA
Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual.Walau walau topik perbualan yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita,wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yg pasif,tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik,serta mengalihkan topik yg agak serius
kepada perbualan yg lebih menarik.

7 . PANDAI BERGAUL DAN MENYESUAIKAN DIRI
Wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih dimata lelaki.Wanita tersebut tahu menghadapi org yg lebih tua dan cara berhadapan dgn orang yg lebih muda.Apabila berhadapan dgn suasan yg baru,wanita tersebut tidak gentar,malah cepat menyesuaikan diri.Dia mudah diajak kemana saja dan tidak kekok
samada di bandar atau di kampung.

8 . MENGHORMATI DIRI SENDIRI
Lelaki suka wanita yg menghargai dirinya sendiri sebagai seorang wanita,bersikap sopan dan mempunyai etika.Wanita yg menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya.

9 . SIMPATI DAN PRIHATIN
Lelaki suka wanita yg murah hati,mengambil berat,simpati pada nasib yg susah.Sayang pada kanak2 dan tidak memilih bulu.Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yng mulia.Ada kecantikan dalaman pada dirinya yg memancar keluar dengan indah dan mempesona.

10. TAAT PADA AGAMA

Lelaki mudah tertarik akan wanita yang mempunyai pegangan agama yang sangat kuat, menjadikan Allah sebagai tempat bergantung, mencintai Allah lebih dari segalanya. Wanita ini juga sentiasa menjaga kehormatannya, tidak mahu dikenali dan mengenali. Sentiasa mengamalkan sunnah-sunnah Rasulullah dan melazimkan bibir dengan berzikir dan menyebut nama Allah. Menjadikan al-Quran sebagai teman hidupnya dan solat sebagai amalannya. Cinta kepada manusia hanyalah sebagai wasilah untuk dia mendekatkan diri kepada Allah. Justeru, lelaki akan mempersiapkan diri mereka untuk menjadi yang terbaik antara yang terbaik
sebelum memiliki wanita yang mempunyai ciri-ciri kekasih Allah.

Bukankah ciri-ciri wanita yang ingin dinikahi ada empat, maka pilihlah wanita dari sudut agamanya, nescaya hidupmu akan bahagia dunia dan akhirat, insyaAllah. ^_^ Wallahu a'lam.

b/h: yang kesepuluh ini merupakan idea dari tinta permata. Thanks sis!