4/19/2010

siapa jodoh kamu??

as a student,kite patot blaja tp bile smpai 1 masa n ketika kite pasti akn terpk soal jodoh.btol x?? tp ni tok kes student umo 19 dan keats ye, kalo student umo br 11 taon jgn dok berangan nk pk soal jodoh ye..haha=p kdg2 kite akn terpk,sapela jodoh kite,die katmane,cemane rupenye,pendidikannye,agamanye, etc...mcm2 lgla,,

mcm ak ni xpena nk pk pon sbb mls..haha, yeke??ye la, sbb rs diri xcantik, pendidikan pon xtggi, iman didada pon xckup tggi, banyak lagi nk kene perbaiki diri,so cemanela boleh ak nk pk ak nk yg terbaik..huhu...tapikan semalas2 ak pon, tipula kalo xpena pk kan soal jodoh,,my mom n dad salu pesan stdy dulu, yg 2 kemudian..mmg btol pon soal jdoh ni nntila dulu,muda lgi,byk lg kene stdy,ak akur ngan pesan makbapak ak,,kite kene jd anak yg taat=) so,maybe sbb 2 kot ak xpena nk pk..nk cari apetah lagi,,sbb konsep ak n ikut konsep makbapak ak,aftr stdy nnt mest ade punye! cayela!! hahaha,,,

skarang ni xya sebok2 nk cari jodoh,bukanla kite xnk cari lgsgkan tp mksdnye kite kenela blaja dulu,ilmu milik Allah ni kite guna sebaik mgkin,ibarat kita berjihad di jalan Allah,kalo kite btol2 ikhlas mencari ilmu,mempelajarinya, insyaallah Allah dah sediakan yg terbaik untuk kita=) sbb 2 la ak sgt taat pada kata2 makbapak ak sbb ak percaya akn ade jdoh tok ak nnt..hoho dan untuk kwn2 laen, jgn risau~ 

if xde jodoh kat dunia ni, akan ada jodoh tok kite diakhirat nnt,xpe2,,jgn sbuk kite risau ngan pandangan n kata2 kawan2 kite yg laen..yg sebok mengatakn kite ni xde bf la, blom kapel lagila,xmerasa nikmat cintala,apelaa..blablabla..byk sgt dorg dok kate kat kite,,sebliknye kite kene lebh risau ngan pandangan  dr Allah yg kalau if kite kapel,kite da dpt dosa, if kite dok sebok cari cinta,nk merasa cinta b4 kawen, nnt aftr kawen nikmat cinta 2 da xde..sbb sume da diluahkan mase dok sedap sgt bercinta...

kesianla pada diri anda.. bile anda bercinta dan tibe2 putus cinta, pas2 cari laen lagi, cari lagi,cari lagi,cari lagi...sbb xjmpe yg sekepala,sbb die pendiam sgtla,sbb die suke kongkongla..apela..blablabla...nnt smpai 1 mase anda sendiri yg akn rase penat sbb xjmpe apa sbenanye yg anda nk cari, itu ibarat anda takot pada diri anda sendiri..takot xketemu pasngan yg serasi ngan anda,,ingtlah bahawa Allah telah menyediakn yg terbaik untuk kita,,kalau bukan didunia,pasti akhirat sana ada...

so,pada sape2 kwn2 yg msh lg stdy,chayok2!! jgn risau ttg jodoh anda,berdoalah slalu moga dipertemukan dgn insan yg sggup hidup bersama anda ke akhir hayat,yg menyintai anda bkn kerana rupa anda ttp kerana hati anda, yg mampu membimbing anda  ke arah yg lebih baik..bukankah itu lebih indah jika semuanya kerana Allah?



~~~"Love is not about finding someone you can live with, rather it's about finding someone you cannot live without."~~~~



selamat pengantin baru!
moge kekal ke akhir hayat=p

ok,sambung stdy smule=)

p/s:bak kata ustz kawan ak,kalo sape2 tnye sape bf kamu,jwb je bf saya ade kat mesir tgh stdy,xlame lg balikla 2 masok minang..hahaha..boleh x ak nk wat cam2 gak??padahal xtau pon sape,,maen blasah je ckp ade kat mesir..hahaa..

eh...dah dah..umi suruh stdy tp kamu menggatal buat blog psl jodoh plak..adoi~~ maaf ye umi,saye nk share je ngan kwn2..hehe=p