9/04/2010

~study mood~+++

Tak tau nak tulis apa kat blog ni

Waktu2 tgh tulis ni, buku math kat sebelahkeje xsiap lagicomputer plak kat sebelah

Selalu je bukak blog nitapi, memang tak tau nak post pasal apatapi, nak post jugak..

Hari ni da masuk 25 Ramadhan. Sekejap je kan? Maacam xcaye je da taon 2010

Benarlah seperti apa yang pernah say abaca dan dengar, akhir zaman ni terasa masa cepat berlalu..ni salah stu tanda kiamat..

Cakap pasal kiamat, teringat dosa masih menggunung tinggi

Nak tau x, sahabat nabi kan mereka kan mulia, namun begitu, mereka selalu memikirkan bahawa dosa yang mereka lakukan umpama sebuah bukit yang boleh menghempap mereka. Ayat dia mungkin bukan macam ni, tapi maksud dia lebih kurang camnila..

Cuti raya 2 minggu, pastu final exam. Pastu cuti 4 minggu. Pastu masuk sem 2 dah. Memang ajaib!

Maaflah semua, saya merepek je tengah malam ni.

Takutnye saya nak rayakkenapa? Sebab saya takut saya lekaasyik nak gembira jetakutla kan

Kawan2,

Dalam kehidupan kita kan, sebenarnya pelbagai ujian dan dugaan yang bakal kita terima.

Kenapa kta diuji?

Sebab dari situ allah nak menilai kitasejauh mana tahap kesabaran kita

Janganlah kita mudah terpengaruh dengan persekitaran yang negative.

Adakalanya kita merasakan bahawa diri kita sudah cukup kuat untuk mengatasi semua ujian yang diberi. Tetapi allah maha mengetahui. Siapa tahu semasa kita diuji, kita berada dalam keadaan paling lemah?

Sampai sini sahaja blog post kali ini.

Mata saya sudah mengantuk……

    

Just wash ur eyes..