3/27/2015

Bila M.A.L.A.S menguasai...

Hati hiba mengenangkan
Cuti midsem yang hampir tamat
Tapi kerja banyak tak siap

Stress memikirkan
Tapi tetap tak nak siapkan
Sebab mood cuti menguasai

Rasa menyampah merajai diri
Memikirkan cuti yang tidak produktif
Lepas ni mungkin tak perlu beri cuti
Tetapi kurangkan beberapa kelas dalam sehari

Kalau nak beri cuti
Jangan beri kerja
Because holidays are precious
Even it mean only for one day.

Aku tahu apa yang Allah beri itu yang terbaik
Aku bukan jenis yang suka nak keluar berjalan
Aku suka duduk rumah je
Aku tak kisah kalau dapat kerja banyak
Asalkan kat rumah takde orang
Tapi kat rumah aku tak pernah takde orang
And satu lagi aku suka habiskan masa mengendeng dekat mak aku

Bila kerja banyak
Kuiz berderet
Report assignment semua kena hantar dalam masa yang sama
Aku jadi stress + menyampah
Semua kerja aku malas nak buat
Even nak tolong mak aku pun jadi malas
Semua orang aku nak marah

Hey!
I'm not a robot ok.
And setiap orang tu kelebihan dia berbeza.
Kemampuan dia juga berbeza.
Kalau orang boleh siapkan report dalam masa sehari,
Aku kena siapkan at least dua hari.
Kalau orang boleh baca nota sekali je dah faham,
Aku kena baca berkali-kali baru faham, tu pun mungkin ada yang aku salah faham.

I want people realize and know
That each one of us is being blessed with different ability
Ni mungkin bukan bidang kemahiran aku.
Tapi aku struggle menghadapinya
Sebab aku punya adik yang ramai.
And all of them think that they have a brilliant sister

I thought by having good grades and marks are everything
But, I realized when I was in the university
I just follow the flow
I tried very hard to like what I'm doing
I can't cry
Because I know, I can't turn back the time
I need to face it, even my heart is crying out loud
Even I was really annoying
That's when I realized that I become even more lazier than before.

Aku tahu bukan aku seorang yang rasa sebegini
Mungkin ada yang lebih teruk lagi
Aku yakin masih ada yang punya ujian yang lagi dahsyat dari aku
Allah tahu aku mampu
Sebab tu Dia bagi
And aku yakin aku juga mampu
It's just that aku memang suka nak memberontak
My habit I guess

Hate the world that I live in

Bangi
Friday
27032015
10:02